Δορυφορικές φωτογραφίες

Στο κάτω μέρος της σελίδας απολαύστε δορυφορικές εικόνες από όλο τον κόσμο. Η αρχική εικόνα είναι από την περιοχή του σχολείου μας. Μπορείτε όμως με τα βελάκια που θα δείτε στο πάνω αριστερό μέρος της φωτογραφίας και με τα σύμβολα + και - να δείτε όποια γωνιά του κόσμου θέλετε.

Χρήσιμα είναι και τα τρία μικρά άσπρα ταμπελάκια που θα δείτε πάνω δεξιά στη δορυφορική φωτογραφία. Αν πατήσετε αυτό που βρίσκετε στην άκρη δεξιά, το Hyb, θα εμφανιστούν πάνω στη φωτογραφία και τα ονόματα των δρόμων. Αν πατήσετε εκείνο που γράφει Map, θα δείτε μόνο το χάρτη της περιοχής.

Το ποντικάκι σας επίσης μπορεί να βοηθήσει για να "περπατήσετε" πιο πέρα. Κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο και θα δείτε ένα χεράκι να εμφανίζεται πάνω στη φωτογραφία. Με το χεράκι αυτό σύρετε τη φωτογραφία προς όποια γειτονιά σας ενδιαφέρει. Αν πάλι θέλετε να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε τη φωτογραφία, γυρίστε το ροδάκι που έχει το ποντίκι σας ανάμεσα στο δεξί και στο αριστερό του πλήκτρο.

Καλύτερη ακόμη περιήγηση θα έχετε αν πατήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει ακριβώς κάτω από τη δορυφορική φωτογραφία. (View Larger Map) Θα μπείτε έτσι κατευθείαν στη διεύθυνση που παρέχει αυτή την υπηρεσία και θα έχετε πολλές ακόμη δυνατότητες για να εντοπίσετε το σημείο του πλανήτη που σας ενδιαφέρει να δείτε από ψηλά...

Να έχετε υπόψη σας ότι δεν έχουν την ίδια κάλυψη όλα τα σημεία του πλανήτη. Σημεία που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μπορείτε να τα δείτε σε εντυπωσιακή μεγέθυνση. Αντίθετα περιοχές ακατοίκητες δε μεγεθύνονται αρκετά.

Προσπαθήστε να επισκεφθείτε τη διώρυγα του Σουέζ. Εκεί μπορείτε να δείτε με ευκρίνεια ακόμη και τα καταστρώματα των καραβιών που διασχίζουν το κανάλι. Αξίζει ακόμη να επισκεφθείτε το Γιβραλτάρ, τη διώρυγα του Παναμά αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Ξεκινήστε από την Κωνσταντινούπολη. Προσπαθήστε να εντοπίσετε την Αγία Σοφία. Μπορείτε μετά να "πεταχτείτε" στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Ή ως την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Μετά τι θα λέγατε για μια κρουαζιέρα στο Σηκουάνα στο Παρίσι; Ή στον Τάμεση στο Λονδίνο;

Κι αν κουραστήκατε από τόσες βόλτες "πάνω στης γης την πλάτη" που λέει και ο ποιητής, ας πάμε μια βολτίτσα και στο Μόναχο. Να δούμε τον τόπο που μένει τώρα η φίλη μας η Έλλη και να πάρουμε μια ανάσα στη σοφίτα της... Δεν είπε ότι μας χωρά όλους; Να η ευκαιρία να το διαπιστώσουμε!!!

Για να τα δείτε όλα αυτά καλύτερα, προτιμήστε να μπείτε κατευθείαν στη σελίδα που σας δώσαμε παραπάνω. Παίξτε με τα κουμπάκια, μικραίνοντας το χάρτη και βρίσκοντας την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Έπειτα προσέξτε κάτω δεξιά στη φωτογραφία το εικονίδιο που εμφανίζεται. Εκεί υπάρχει ένα μπλε κουτάκι που μπορείτε να το περπατάτε με το ποντίκι προς όποιο μέρος θέλετε να δείτε. Φροντίστε να το κρατάτε πάντα στο κέντρο της περιοχής που θέλετε να επισκεφθείτε. Και έπειτα ακολουθείστε τις διαδοχικές μεγεθύνσεις του χάρτη. Προτιμήστε όλα αυτά να τα βλέπετε στην επιλογή Hybrid. Έτσι θα έχετε μπροστά σας και τη δορυφορική φωτογραφία αλλά και και τις ονομασίες των τόπων.



  • Μια από τις πιο εντυπωσιακές επισκέψεις είναι και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Φαίνονται ολοκάθαρα τα αεροπλάνα και τα παρκαρισμένα και εκείνα που βρίσκονται σε φάση προσγείωσης ή απογείωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιβλίο: Ανοικτό παράθυρο στον κόσμο