Τερατοθήκη

ΤΕΡΑΤΟΘΗΚΗ όπως λέμε βιβλιοθήκη! Έτσι ονομάσαμε την ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, δηλαδή τη βιβλιοθήκη για τα ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ. Δε θα την πούμε "μικρή", γιατί μικρή δε θα είναι. Σκοπεύουμε στα "ράφια" της να αναρτήσουμε πλούσιο υλικό με πληροφορίες χρήσιμες για τα μαθήματά μας. Αν κι εσείς βρίσκεστε στην Έκτη Τάξη του Δημοτικού σε κάποιο ελληνικό σχολείο, να μας επισκέπτεστε και να διαβάζετε όσα εδώ δημοσιεύουμε. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε μαζί μας και να μας προτείνετε ενδιαφέροντα θέματα για να πλουτίσουμε το υλικό της ΤΕΡΑΤΟΘΗΚΗΣ.


Προς το παρόν εδώ θα βρείτε:
  • παρουσίαση βιβλίων για παιδιά
  • ποιήματα
  • φωτογραφικό υλικό
  • βίντεο
  • χάρτες
  • χρήσιμους συνδέσμους

Ενημερωθείτε από την αρχειοθήκη του ιστολογίου για τα θέματα που έχουμε μέχρι στιγμής ανεβάσει.

Τα ίδια θέματα θα τα βρείτε ταξινομημένα με βάση τις ετικέτες τους, πχ όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ιστορία ή τη Λογοτεχνία κλπ. Πατήστε την ετικέτα που σας ενδιαφέρει και θα δείτε στην οθόνη όλα τα σχετικά με την ετικέτα θέματα.



Στο κάτω μέρος της σελίδας απολαύστε δορυφορικές εικόνες από όλο τον κόσμο. Η αρχική εικόνα είναι από την περιοχή του σχολείου μας. Μπορείτε όμως με τα βελάκια που θα δείτε στο πάνω αριστερό μέρος της φωτογραφίας και με τα σύμβολα + και - να δείτε όποια γωνιά του κόσμου θέλετε.

Χρήσιμα είναι και τα τρία μικρά άσπρα ταμπελάκια που θα δείτε πάνω δεξιά στη δορυφορική φωτογραφία. Αν πατήσετε αυτό που βρίσκετε στην άκρη δεξιά, το Hyb, θα εμφανιστούν πάνω στη φωτογραφία και τα ονόματα των δρόμων. Αν πατήσετε εκείνο που γράφει Map, θα δείτε μόνο το χάρτη της περιοχής.

Το ποντικάκι σας επίσης μπορεί να βοηθήσει για να "περπατήσετε" πιο πέρα. Κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο και θα δείτε ένα χεράκι να εμφανίζεται πάνω στη φωτογραφία. Με το χεράκι αυτό σύρετε τη φωτογραφία προς όποια γειτονιά σας ενδιαφέρει. Αν πάλι θέλετε να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε τη φωτογραφία, γυρίστε το ροδάκι που έχει το ποντίκι σας ανάμεσα στο δεξί και στο αριστερό του πλήκτρο.

Καλύτερη ακόμη περιήγηση θα έχετε αν πατήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει ακριβώς κάτω από τη δορυφορική φωτογραφία. (View Larger Map) Θα μπείτε έτσι κατευθείαν στη διεύθυνση που παρέχει αυτή την υπηρεσία και θα έχετε πολλές ακόμη δυνατότητες για να εντοπίσετε το σημείο του πλανήτη που σας ενδιαφέρει να δείτε από ψηλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιβλίο: Ανοικτό παράθυρο στον κόσμο